Nieuwsbrief van de Hervormde Gemeente Oosterkadekerk

19:30 mannenkring

Let op!
Rectificatie potgrond!
In "op weg" staat vermeld dat het zakken potgrond van 25 liter zijn.
Dit moet zoals gewoonlijk 45 liter zijn!

Van de projectgroep……een nieuw project:
We hebben gekozen voor een project van de stichting Ora.
HULP AAN DAKLOZEN, ZWERFKINDEREN EN GEHANDICAPTEN IN RUSLAND.
In de stad Archangelsk in het noorden van Rusland heeft een Hollandse jongen zich het lot van deze groep mensen aangetrokken. Hij heeft samen met een kameraad een kerk gesticht en een hulpverleningsorganisatie opgericht de Bridge of Hope.
Zij voelden het als een roeping om voor deze zwakken in de maatschappij zich in te zetten.
Rusland is een moeilijk land voor dergelijke groeperingen. Het belangrijkste voor de werkgelegenheid in Archangelsk is de houtindustrie. Echter door de economische malaise/kredietcrisis is dit grotendeels ingestort, en is een groot deel van de werknemers hun baan kwijt.
Dit leidt ook tot gevolg dat door gemeentelijke beslissingen deze arme mensen uit hun flat worden gezet omdat ze het beter kunnen verhuren aan beter betalende mensen.
In dit gebied hebben ze van vervangende woonruimte aanbieden nog nooit gehoord.
De 2 Nederlanders hebben via de stichting Ora gevraagd dit project onder de aandacht te brengen.
Het is de bedoeling om met Pasen voedselpakketten onder deze groep mensen uit te delen.
Een pakket kost € 30.00.
Hierbij vragen ze ons als gemeente het project te steunen…. Mogen we ook op uw medewerking rekenen?
Vanaf komende zondag hebben we een Drentse Bollenactie die uitgedeeld worden op 14/15 februari a.s.
De lijst ligt in de hal van de kerk… van harte aanbevolen!

Kerkenraadverkiezing:
Gemeente, de kerkenraad vraagt uw hulp en doet een beroep op uw verantwoordelijkheid namens de gemeente. Na enige periode geprobeerd te hebben om een ouderling-kerkrentmeester te krijgen, grijpen wij terug naar een oude methode. Namelijk het stellen van een tweetal. Daarom verzoek ik u om voor zondag 2 februari 2020 namen van kandidaat ouderling-kerkrentmeester in te leveren bij de scriba.
Ik doe dus namens mijn broeders van de kerkenraad een dringend beroep op u als gemeente.
Indien het resultaat niet bevredigend is zal de kerkenraad moeten overgaan tot minder wenselijke maatregelen.

Freerk Mol
Scriba.

Kerkschoonmaak:
We zijn dringend op zoek naar een aantal vrijwilligers, die bereid zijn om twee keer per jaar op een donderdagmorgen de kerk schoon te maken.
Graag melden bij:
Aafke Scholtens
Telefoon: 0599 332988

Jaarvergadering O.P.A.
De jaarvergadering van de oud papiergroep wordt gehouden op maandag 20 januari in de Hoeksteen. Inloop vanaf 19:30.
De vergadering begint op 19:45 iedereen die meehelpt en dit jaar gaat meehelpen is van harte welkom.

Kopij kerkblad:
Kopij voor het kerkblad van februari graag inleveren uiterlijk maandag 27 januari (17.00 uur) bij Marjolein Boels, Meidoornstraat 4 te Stadskanaal.