Kopij  voor de nieuwsbrief

Het is weer zover we mogen als gemeente weer bijeenkomen. Zelfs onze regering is enthousiast maar wijst ons nog steeds op onze eigen veiligheid.  De kerkenraad wil u dus weer uit nodigen om met ingang van 5 juli weer naar de kerk e komen. Maar helaas kan dat niet voor ons allen, want wij moeten ook leven met de nieuwe werkelijkheid van 1,5 meter afstand houden.  Dus wij kunnen nu 69 mensen ontvangen in de kerk.  Om de kerkdiensten zo goed mogelijk te laten verlopen heeft de kerkenraad een aantal richtlijnen opgesteld. Deze maatregelen staan hier onder allemaal vermeld. Maar in alles geldt wel dat het uw eigen verantwoordelijk blijft, maar wij zien jullie allemaal graag weer terug.
Zijn er nog vragen over de richtlijnen dan kunt u zich wenden tot de scriba

Namens de kerkenraad
Freerk Mol, scriba

Richtlijnen Oosterkadekerk na 1 Juli 2020

Op het plein, op de stoep en in de hal van de kerk staan strepen die anderhalve meter aangeven.
Afhankelijk van het weer staan op de stoep of in de hal desinfectiepompjes om de handen te desinfecteren. Dit laatste is verplicht.
Afhankelijk van de weersomstandigheden staan er coördinatoren met badges op het plein of in de hal. Zij ontvangen u en vragen naar uw gezondheid (koorts, hoesten, enz.)
In de hal staan andere coördinatoren met badges, die u naar uw plaats begeleiden. Zolang de maatregel van anderhalve-meter-afstand geldt, is het niet mogelijk om op uw eigen plaats te zitten.
Wanneer u een zitkussen in de kerk had, ligt deze voortaan in de hal. U kunt uw eigen kussen meenemen naar uw zitplaats. Na de dienst legt u deze weer terug in de hal.
Uw jas neemt u mee naar uw zitplaats.
De in de kerk aanwezige zangbundels (die eigendom zijn van de gemeente) mogen niet worden gebruikt.
Tijdens de eredienst wordt er niet gezongen, om verspreiding van aerosolen buiten 1,5 meter te voorkomen. De voorganger leest de opgegeven verzen van de Psalm of het gezang voor. Daarna speelt de organist(e) één couplet op het orgel. Ook bestaat de mogelijkheid, dat het orgel zachtjes de melodie speelt, terwijl de voorganger het vers of de verzen voorleest. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de declamatiefunctie van de headset (contact met zowel koster als organist is hierbij nodig)
Na de dienst blijft u zitten, totdat u een teken krijgt van de coördinator. Dit om te voorkomen dat u binnen anderhalve meter van iemand anders komt.
De toiletten worden voor, tijdens en na de dienst zo min mogelijk gebruikt. Mocht u onverhoopt toch gebruik willen maken van het toilet, dan kan dat uitsluitend in de toiletgroep achter zaal 1 (te bereiken via de Boei).

OPGAVE kerkbezoek

Opgeven kan zowel per telefoon onder nummer 06-12531625.

LET OP! Bij ouderenvervoer dient u óók de chauffeur zich op te geven.
Beneden in de kerk kunnen 69 personen zitten. Op de gaanderij boven de hal is ruimte voor 8 personen. De organist(e) zelf zit bij het orgel.

De kerkenraad bestaat uit 12 personen. Vier van hen zijn, bij toerbeurt, coördinator in de kerk. Na de dienst wordt alles gedesinfecteerd, met name de banken en deurklinken. Ook de toiletten worden iedere week schoongemaakt.

Iedereen is persoonlijk verantwoordelijk voor zijn of haar doen en laten. Als gemeente en kerkenraad zijn ons door de landelijke kerk (PKN) verplichtingen opgelegd. Om ons aan deze verplichtingen te houden, hebben wij uw en jouw medewerking nodig.
Wij staan ervoor om ons SAMEN aan bovenstaande regels te houden.

BEDANKT VOOR UW EN JOUW MEDEWERKING.

Namens de kerkenraad van de hervormde gemeente OOSTERKADEKERK.