Hulp aan vluchtelingen Oekraïne

We zijn inmiddels twee weken op weg en het inzamelen van goederen voor de vluchtelingen die in de gemeente Stadskanaal worden opgevangen loopt als een speer. Het is mooi om te zien hoe vrijwilligers met elkaar samenwerken en nog mooier is het om te zien hoe vluchtelingen heel concreet geholpen worden. We zijn dankbaar voor alle vrijgevigheid en bereidwilligheid! Middels deze nieuwsbrief informeren wij u graag over waar we op dit moment vooral behoefte aan hebben, zodat er zo gericht mogelijk kan worden bijgedragen.

We zijn dringend op zoek naar vrijwilligers, met name voor op de zaterdagmorgen. Het vrijwilligerswerk bestaat uit de volgende werkzaamheden: het ontvangen van goederen – het sorteren van goederen – het klaar maken van bestellingen t.b.v. vluchtelingen – het bezorgen van de bestellingen op locatie. Heeft u/jij (jongeren zijn welkom!) tijd en gelegenheid? We zien uw/jouw aanmelding graag tegemoet.

>> Contactpersoon voor locatie Musselkanaal: Richard Bierma, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
>> Contactpersoon voor locatie Nieuwediep: Jan Lukens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor wat betreft de inzameling van goederen, is er momenteel vooral behoeft aan de volgende producten:
✓ Zomerkleding voor volwassenen en kinderen (in goede staat);
✓ Ondergoed voor volwassenen en kinderen (nieuw of schoon);
✓ Verzorgingsmiddelen: tandpasta en tandenborstels, shampoo, zeep, deodorant, dameshygiëne-producten, luiers, billendoekjes, toiletpapier, handdoeken, washandjes en overige drogisterijproducten als paracetamol, pleisters etc.
✓ Eénpersoonsmatrassen, dekens en ander beddengoed;
✓ Telefoonopladers.

U kunt uw goederen afgeven alle dagen behalve zondag, van 9.00 tot 12.00 uur bij de voormalige garage Geerts aan de Kruisstraat 10 te Musselkanaal.
In Onstwedde is er een lokale inzamellocatie: bij de d’Ekkelkaamp staat een dichte aanhangwagen waarin goederen gedurende de hele dag kunnen worden weggezet.

Voor het aanmelden van huisvesting voor vluchtelingenopvang kunt u terecht bij de gemeente Stadskanaal. Ook kunt u zich aanmelden bij Takecarebnb.

Laten we vooral niet nalaten om te blijven bidden voor de vluchtelingen alsook om vrede en hulp voor allen die getroffen worden door deze oorlog.

Samenwerking Diaconieën Gemeente Stadskanaal

maandag 25 april 2022
Einde in zicht van noodhulp Inmiddels zijn we twee maanden bezig met het organiseren en inzamelen van hulpgoederen voor gevluchte Oekraïners. Nu de hulp vanuit de overheid steeds meer vorm krijgt,...
dinsdag 12 april 2022
Hulp aan vluchtelingen Oekraïne Wat gebeurt er met alles wat ingezameld is voor hulp aan gevluchte Oekraïners? Wat is er nog nodig? Wij vertellen het graag. In de eerste plaats om te bedanken voor...
dinsdag 12 april 2022
Hulp aan vluchtelingen Oekraïne De samenwerking met de gemeente Stadskanaal, vluchtelingenwerk en andere organisaties (zoals Welstad, Stichting Present, VIP, Rotary) krijgt hoe langer hoe meer vorm...
dinsdag 12 april 2022
Hulp aan vluchtelingen Oekraïne We zijn inmiddels twee weken op weg en het inzamelen van goederen voor de vluchtelingen die in de gemeente Stadskanaal worden opgevangen loopt als een speer. Het is...
dinsdag 12 april 2022
Hulp aan vluchtelingen Oekraïne Er is in de achterliggend week ontzettend veel gebeurd en tot stand gekomen. Inmiddels zetten ruim 45 vrijwilligers zich in om de goederenstroom te verwerken. In...
vrijdag 11 maart 2022
Hulp aan vluchtelingen Oekraïne Als kerken in de gemeente Stadskanaal hebben we de handen ineen geslagen om, in nauwe samenwerking met onze plaatselijke overheid, adequate hulpverlening te...