Nieuwsbrief van de Hervormde Gemeente Oosterkadekerk zondag 18-07-2021

Zingen                     Gezang 254 : 3 en 4
De Tien Woorden
Zingen                     Psalm 19 : 1
Gebed om de opening van het Woord
Schriftlezing            Psalm 19
                                  Romeinen 1  : 18 - 25
NGB                          Artikel 2
Zingen                      Psalm 93 : 1 en 4
Verkondiging          Romeinen 1 : 20
Zingen                      Psalm 147 : 1 en 3
Zingen                      Gezang 393 : 4

NGB Artikel 2

“Wij kennen Hem door twee middelen. Ten eerste, door de schepping, onderhouding en regering van de gehele wereld. Want deze is voor onze ogen als een prachtig boek, waarin alle schepselen, groot en klein, de letters zijn, die ons te aanschouwen geven wat van God niet gezien kan worden, namelijk zijn eeuwige kracht en goddelijkheid [zoals de apostel Paulus zegt in Romeinen 1 : 20], welke dingen genoegzaam (voldoende) zijn om de mensen te overtuigen, en hun elke verontschuldiging te ontnemen. Ten tweede maakt Hij Zichzelf ons klaarder (duidelijker) en volkomener aan ons bekend door Zijn heilig en goddelijk Woord, namelijk voor zover dat voor ons in dit leven nodig is tot Zijn eer en tot behoud van de zijnen.”

Romeinen 1 : 20:
"Want Zijn onzienlijke dingen worden – vanaf het begin van de schepping – verstaan en doorzien, beiden Zijn eeuwige kracht en Goddelijkheid, opdat zij niet te verontschuldigen zouden zijn.”

Hervormde Gemeente Oosterkadekerk 18-07-2021 19:00 Ds. A. Lagendijk Onstwedde
Ouderling van dienst: Cor van Vliet
organist: Ben te Velde

Gezang 323:1,8
Psalm 118:5,7
Gezang 291:1
Gezang 296:2
Gezang 449:3,4,5
Gezang 441:2,3,12

Schriftlezingen: Mattheus 7: 13-23 en Openbaring 14:6- 12

Kinderoppas:
Elke zondag zal er in de morgendienst kinderoppas zijn.

b
Om u aan te melden voor Kerkbezoek kunt u de komende tijd gebruik maken van het nummer 0599 332752, dit is het nummer van fam. Clazing. Ook kunt u zich aanmelden door te mailen naar: mailadres blijft ongewijzigd) : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerkdiensten en zingen:
Door de versoepeling van de maatregelen mogen wij weer 78 gemeente leden toelaten tot de diensten. Er mag ook weer gezongen worden door de gemeente in de dienst. Maar als wij de kerk betreden moet in de hal nog wel het mondkapje worden gedragen. Ook op alle andere plekken waar we de 1.5 meter niet kunnen handhaven. Voor de rest geldt dat de mondkapjes niet meer verplicht zijn, maar als u zich hierdoor veiliger voelt, blijf het mondkapje dan dragen.
Er blijven wel een paar voorwaarden waaraan we met z’n allen moeten voldoen.  Dat is ten eerste de 1,5 meter afstand, vandaar de 78 gemeenteleden. Wanneer u bij een kerkdienst aanwezig wilt zijn, dient u zich vóór vrijdagavond 20.00 uur, voorafgaand aan de eerstvolgende dienst, op te geven. Dit dient voor iedere volgende kerkdienst steeds opnieuw te gebeuren!
Opgeven kan zowel per telefoon onder nummer 0599 332752, dit is het nummer van fam. Clazing.

Met een vriendelijke groet,
F(reerk) E. Mol Scriba